Pianobus del 1-3

När jag var liten och gick på lågstadiet så erbjöds musikundervisning både under och efter skoltid och du fick välja vad du skulle spela. Gitarr, piano, trumpet, tvärflöjt och fiol, säkert en massa andra instrument med. Jag valde att spela piano från ettan till sjuan, men på den tiden hade vi inte riktigt dessa pedagogiska böcker som går att köpa nu, som till exempel ”Pianobus del 1-3”. Musikundervisningen var nog upplagd på ett mer annorlunda sätt på min tid, kanske inte så konstigt, så är det väl med all undervisning, att det blir bättre med åren oftast.

Pianobus till min dotter

Efter att själv ha spelat piano så vill jag givetvis att mina barn ska spela också, inte nödvändigtvis piano eller keybord men i alla fall något instrument. Sedan är det väldigt roligt att ett av mina tre barn faktiskt har valt att börja spela piano. Jag har beställt Pianobus alla tre böckerna och hon tycker det är jättekul att följa dessa. Nu har jag tur att Pianobus böckerna är väldigt pedagogiska och lätta att ta till sig för jag själv har inget bra minne av hur det var att spela piano tyvärr. Jag kan knappt läsa noterna längre så är dessvärre inte till någon större hjälp när min dotter har spelläxor.

Annat pianobus är också tillåtet

Barn tycker det är kul att få spela olika typer av instrument, oavsett om det är en triangel (som vi alltid hade i skolan på musiklektionerna), eller gitarr, trummor, blockflöjt eller trumpet. Det är väldigt spännande för barnen att få bekanta sig med olika instrument och till slut brukar i alla fall några av barnen fastna för någon typ av instrument. Populärt fortfarande verkar vara piano, gitarr och trummor. Barnen behöver tillåtas lite pianobus även utan läroböcker, för att få upptäcka sin egen musikalitet.