Friluftskläder

Tacka vet jag friluftskläder! Jag lever i princip i mina. Mitt liv har alltid varit aktivt och jag har tillbringat många 1000 tals timmar i skog och mark. För att kunna leva ett aktivt friluftsliv måste man ha riktigt bra friluftskläder. Men den insikten har tagit några år av mitt liv att komma fram till. Jag vet de första åren när jag skaffade hund, så hade jag ett par skitdåliga så kallade kängor som blev blöta igenom så fort jag doppade foten i snön, i princip. Men på den tiden hade jag heller inte råd att köpa några riktiga kvalitetskängor eller friluftskläder med till exempel Gore tex.

Billiga friluftskläder

Eftersom jag studerade i 4 år när jag köpte hunden så fanns det inte så mycket pengar i plånboken att ta av så jag fick köpa begagnade friluftskläder och kängor eller billiga nya. Så därför hade jag säkert 3-4 par kängor och skor hemma för att ha att byta med när det första paret blev blöta efter morgon promenaden. Sedan tog jag på mig det andra paret efter lunchrundan och så fortsatte det. Att gå flera kilometer i gummistövlar var helt uteslutet. Då var det bättre att gå i skor som läckte in.

Friluftskläder med kvalitet

Efter att ha avverkat en hel drös med friluftskläder av sämre kvalitet så kom jag till insikt att istället för att köpa 3-4 olika par med skor och kängor så var det nog bättre att köpa ETT par riktigt bra skor och kanske lägga till några hundralappar till det. Då var jag alltid torr om fötterna, skorna höll i många år (till skillnad mot de billiga), dom var bekväma att gå i och sedan slapp jag ha 4 par skor skräpandes i hallen. När jag väl började arbeta efter studierna så var det ett mindre problem att lägga till ett par tusen för att få riktiga friluftskläder och kängor.