Integration och framtidens bilar

När fristående system kopplas samman för att fungera kallas det systemintegration. Du kan läsa mer om systemintegration här om du är nyfiken på detta.

Om du identifierar vilken information som är mest värdefull i bolaget har du en bra start för att börja integrera olika system. Med risk- och säkerhetsanalys kan du kartlägga värde och risker för information kopplat till verksamheten. Önskar du professionell hjälp med integration? Kolla upp systemintegration på Google. En sökning kommer ge dig förslag på olika konsulter.

Olika metoder för systemintegration är punkt-till-punkt, broker och meddelandehanterare. Vill du lära dig mer om de olika systemintegrationerna rekommenderar jag att du läser en bok eller vetenskaplig artikel i ämnet för att gå mer på djupet. Möjligtvis kan en kurs på högskola vara intressant om du vill arbeta med systemintegration i framtiden.

Framtiden ser ut att vara inriktad mot miljövänligare fordon. Elbilarnas popularitet har ökat mycket sen Tesla blev en fluga för ett par år sedan. Idag kan du enkelt tanka elbilar runt om i Sverige, det är även möjligt att enkelt skaffa en egen tankstation hemma. Vilken elbil ska man välja? Elbilar är generellt rätt dyra, men det börjar dyka upp mer prisvärda modeller nu i höst. Xpeng är ett bilmärke som lanserar elbilar i mer prisvärda modeller. För egen del vill jag avvakta ett tag eller kanske skaffa en bil som klarar av att tanka bensin och el.

Batterier till elbilar är viktiga och idag används flera metaller i batterierna. Kobolt och nickel är vanliga beståndsdelar och i framtiden kommer det finnas ett stor efterfrågan på dessa metaller. Förhoppningsvis forskar man fram nya lösningar för att undvika brist på metallerna som idag är väsentliga i elbilar.

Vad hände med vätgasbilen? Flera säger att just vätgas skulle vara mer miljövänligt än dagens elbilar.