Pysseldagar med syskonbarnen

Om ett par veckor skall jag vara barnvakt åt min systers barn i några dagar och jag håller på att planera lite roliga aktiviteter att hitta på under tiden dom är här. Jag brukar alltid försöka hitta på roliga saker och skämma bort dom när dom är här så att dom vill komma hit och umgås ofta, hehe. Något dom verkligen älskar är när vi sitter ner tillsammans och pysslar. Förra gången hade vi klipp och klistra tema och jag hade även köpt hem varsitt målarblock och akvarellfärger som vi satt och pysslade med.

Tillverka egna smycken med bokstavspärlor

Den här gången tänker jag mig att vi bland annat skall pärla. Jag vet att tjejerna älskar smycken så jag tror det blir en riktig hit att sitta ner tillsammans och skapa våra egna. Jag tänker att jag beställer hem lite olika sorters pärlor som till exempel vaxade glaspärlor, några häftiga berlocker och bokstavspärlor. Jag vet att pärlgrossisten har ett riktigt brett sortiment av bokstavspärlor så det får bli ett gäng sådana därifrån. Hur kul att göra egna namnhalsband och armband! Jag har en känsla av att dom kommer vilja göra några sådana till familjen och bästa vännerna också så jag får beställa hem extra många bokstavspärlor. Själv är jag nog sugen på att beställa lite sötvattenpärlor i olika färger för dom är så himla fina.

Om vädret tillåter tänker jag mig också att vi skall ta en liten tur till min kompis som bor på en gård en liten bit härifrån. Dom har precis fått kattungar och vilka barn älskar inte kattungar? Jag är i alla fall helt förtrollad av dom små liven och det är jag övertygad om att tjejerna också kommer att bli. Med andra ord laddar jag upp för några riktigt mysiga och pyssliga dagar här hemma.