Äntligen ett förstahandskontrakt i Stockholm

Mina barn har äntligen flytta hemifrån, det var liksom dags för det. Ja jag har ju inte sparkat ut dom på deras artonårsdag, nej dom är tjugosex och tjugoåtta. Det har inte varit helt lätt att hitta ett förstahandskontrakt i Stockholm men vi lyckades till båda. Dom har varsitt förstahandskontrakt så skönt. Dom har stått i bostadskö sedan dom var femton år gamla jag kan säga att det vimlar inte av förstahandskontrakt i Stockholm. Att bo i huvudstaden har både sina för- och nackdelar. Det finns all tänkbar service bra lokaltrafik men bostäder att hyra finns det inte så gott om. Det är tur att jag upptäckte tjänsten som snabb bostad har bostad, de bevakar ju alla lägenheter som läggs ut till uthyrning. Det är bra med sådana tjänster eftersom de kommunala köerna inte fungerar och det är helt omöjligt att ha koll på alla privata hyresvärdar som lägger ut sina lägenheter till uthyrning, den tjänsten har snabb bostad så man möjlighet att få en bostad.

Flytt till Norrland eller förstahandskontrakt i Stockholm

Jag tänker på alla ungdomar som bor hemma dom har inte möjlighet att flytta hemifrån innan de är trettio år gamla om de inte vill bosätta sig ute i ödemarken i Norrland. Jobben finns ju inne i storstäderna men där finns å andra sidan inga bostäder att tillgå. Andrahandsmarknaden är ganska utbredd och den är inte helt seriös heller många som blir lurade. Jag antar att mina barn har haft lite tur eftersom de fick ett förstahandskontrakt i Stockholm redan efter åtta månader efter att de registrerade sig på Snabbostad. De har ju stått i kö i över tio år på kommunala bostäder utan att få napp. Annars hade det blivit flytt till Norrland.