Alla gillar olika

Ja, och tur är väl det på något vis. Men det ställer också till det ibland. Jag var nämligen på jakt efter en ny bil inför att jag skulle jobba över sommaren. Jag kollade igenom blocket med en ganska stram budget men insåg att jag faktiskt ville lägga lite mer pengar för att få en bil som jag faktiskt ville ha. 20 tusen för en bil som man inte gillar blir ju väldigt mycket mer pengar än kanske 30 för en som man tycker om mycket. Så jag började leta efter VW Beetle, en bil jag länge suktat efter, och sagt och gjort så hittade jag en. Jag åkte och kolla men här fick jag verkligen känna på vad det innebär att tycka olika.

Han som sålde bilen hade nämligen rensat butiken https://houseofmotorsport.com/sv/ där man tydligen kan köpa alla bildelar man någonsin kan behöva. Coilovers var hans grej från House of Motorsport och bilen var med andra ord sänkt och utan fjädrar. Det var stenhårt att köra och jag kunde knappt smyga över ett övergångsställe med vita målade linjer i backen utan att skrapa i. HoM verkar jätte bra men jag kände att detta inte kommer gå, jag kommer ju vara livrädd att jag förstör bilen bara jag ska köra på motorvägen eller över ett litet gupp.

Snäll och bilmekaniker

Säljaren var däremot förstående att jag inte gillade detta och erbjöd sig att sätta i originaldelar. Sagt och gjort, det gjorde han enkelt då han själv var bilmekaniker och redan dagen där på kunde jag hämta den. Jag kunde nöjt åka därifrån med en inte längre sänkt bil och jag kände mig mer nöjd än någonsin. Han tyckte väl däremot jag var knäpp som ville åka åtminstone 30 cm ovanför marken jämfört med hans Volvo som skrapade i.