Diamond Painting: ett avslappnande och kreativt tidsfördriv

Ett av mina största intressen är ju att pyssla. Att få vara kreativ och skapa vackra konstverk av olika slag är verkligen något jag brinner för. Inför några kommande födelsedagar har jag tänkt beställa hem lite billiga diamond paintings att sätta händerna i och ge bort.

Lite pilligt men otroligt roligt

 

Det finns ju otroligt många vackra och häftiga diamond paintings att köpa och själv har jag fastnat för landskapsmålningar med härliga inbjudande färger. Gärna stora dukar.
För er som inte vet innebär diamond painting att man fäster olika diamantliknande små pärlor på en duk som är förlimmad. Duken finns ju då alltså i olika storlekar, med olika motiv och färgkoder. Det finns verkligen någonting för alla! Du fäster dessa små pärlor med en liten penna för att få dom på rätt plats. Det är lite pilligt men ändå så otroligt roligt.

Diamond painting – den perfekta presenten

Det fungerar lite som terapi för mig att få sitta och pyssla, och just när det kommer till diamond painting försvinner timmarna lätt i väg. Man är fokuserad på här och nu samtidigt som du skapar någonting vackert, som du sedan kan hänga upp på väggen hemma eller som i mitt fall nu: ge bort i present.

Tänk alla julaftnar och födelsedagar man blivit stressad över att man inte vet vad man ska ge bort i present. Jag önskar verkligen att jag börjat med detta tidigare och besparat mig den stressen, även om jag visserligen har skapat egna både smycken, tavlor och virkade konstverk i ganska så många år nu.

Så, ett litet presenttips eller kanske tips på ny hobby från mig till dig: köp hem några diamond paintings och du kommer imponera på både dig själv och andra. Men det bästa av allt är att det är ett riktigt avslappnande och roligt tidsfördriv.